# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Le Grand Bal

Geregisseerd door Laetitia Carton

Een film uit 2018

Categorie:

Heb jij deze film gezien? Laat dan nu je review achter!

Koop deze film »

Online Franse films kijken »

Beschrijving

Elke zomer verzamelen volksdansfanaten uit alle windstreken zich op een festival in het Franse Gennetines, waar de volksdans ruim een week alles bepaalt: Le Grand Bal de l’Europe. Overdag kunnen de duizenden bezoekers deelnemen aan diverse dansworkshops, ’s avonds wordt in diverse tenten live muziek gespeeld en worden de mazurka en bourree in praktijk gebracht. Slapen in je tent komt later – of helemaal niet.

De camera volgt zwierende dansparen over steevast gevulde vloeren. Rond en rond gaat het. Soms in duizelingwekkend tempo, soms verstild, dan weer uiterst sensueel. Tussendoor worden de dansers gefilmd rondom de camping, waar gesproken wordt over danssessies, sociale regels en de plekken waar je moet zijn als de oudjes al slapen. De observaties van deze hechte festivalgemeenschap vallen samen met de in voice-over uitgesproken persoonlijke, vaak poëtische beschouwingen van de maker. Haar verhalen over dans en haar familiegeschiedenis bepalen haar kijk op het evenement, en onderstrepen zo de enthousiasmerende beelden van dit festivalleven.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Le Grand Bal”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.