# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Als auteur-over-zijn-hoogtepunt Pierre gokker Joseph ontmoet, doet deze raadselachtige man hem een aanbod dat hij zou moeten weigeren. Maar het is zeer begrijpelijk dat hij dat niet doet – je wordt niet elke dag gevraagd een handboek te schrijven voor een opstand. Een ijzig elegante allegorie over verleiding, ijdelheid en de lange schaduw van het verleden.

Pierre Blum heeft duidelijk betere tijden gekend, toen hij zo’n vijftien jaar geleden hoog scoorde met zijn debuutroman. Sindsdien is hij een eeuwige verliezer in de belles lettres en een mislukkeling in zijn privéleven. Als hij de bruiloft bijwoont van een ex, ontmoet hij de charismatische oudere gokker Joseph Paskin, die hem een vreemde maar intrigerend klinkende opdracht aanbiedt; hij wil hem betalen om als ghostwriter een boek te schrijven – een oproep tot de strijd, tevens handleiding voor een opstand.
De film heeft een brutaal je ne sais quoi, omdat voormalig Rohmer-assistent Nicolas Pariser, afgestudeerd aan de Mac-Mahon-school voor cinefielen, spot met succesvolle debuten, Wunderkinder en snel stijgende sterren in een debuut dat het prima deed bij prijsuitreikingen. En terecht, want Le grand jeu is een ijzig elegante allegorie over verleiding, ijdelheid en de lange schaduw van het verleden, en desondanks een actueel en ook tijdloos werk.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Le grand jeu”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.