# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Le mystère Picasso

Geregisseerd door Henri-Georges Clouzot

Een film uit 1956

Categorie:

Heb jij deze film gezien? Laat dan nu je review achter!

Koop deze film »

Online Franse films kijken »

Beschrijving

De 75-jarige meester praat met regisseur Clouzot over zijn werk en inspiratie en penseelt voor het oog van de camera schilderijen. Le mystère Picasso is een intrigerende documentaire over één van de grootste kunstenaars van de eeuw, die we zomaar aan het werk zien, briljant in beeld gebracht door Claude Renoir, kleinzoon van Auguste. Picasso schildert en tekent op doorzichtige doeken die langs de achterkant gefilmd werden door Renoir, zodat we het hele scheppingsproces kunnen volgen. Het is een vreemde ontmoeting tussen de gepassioneerde, levenslustige Spanjaard, die zijn schilderijen met een furieuze snelheid uitvoert, en de koele, nauwgezette Franse filmmaker.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Le mystère Picasso”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.