# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Nuit et brouillard

Geregisseerd door Alain Resnais

Een film uit 1955

Categorie:

Heb jij deze film gezien? Laat dan nu je review achter!

Koop deze film »

Online Franse films kijken »

Beschrijving

Deze veelgeprezen experimentele documentaire over de holocaust werd door François Truffaut uitgeroepen tot de beste film ooit gemaakt. Alain Resnais filmde Auschwitz tien jaar na de bevrijding, en combineert dit verstilde, maar besmette landschap met journaals en archiefbeelden, waarbij de meest gruwelijke niet gemeden worden. De titel is dubbelzinnig: niet alleen werden de kampgevangenen bij nacht en mist aangevoerd, maar ook de herinnering is in nevelen gehuld. Hoe meer tijd verstrijkt, hoe minder er over de genocide wordt nagedacht, totdat het slechts als feit in de geschiedenisboekjes staat vermeld. De verteller (Michel Bouquet, een overlevende van Auschwitz) stelt op een gegeven moment de vraag: ‘wie is verantwoordelijk?’, maar kan hier uiteindelijk geen antwoord op vinden.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Nuit et brouillard”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.