# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

HĂ©lène is een vrouw op leeftijd die zich geconfronteerd ziet met een uitgeblust huwelijk en haar verloren schoonheid. Ze besluit alles over boord te gooien en neemt een jongere minnaar. Uit onzekerheid klampt ze zich aan de jonge kunststudent Paul vast. Maar hoe harder ze haar best voor hem doet, des te harder ze hem van zich afstoot. Op een middag vertrekt Paul onaangekondigd naar Napels. HĂ©lène blijft vertwijfeld achter. Op reis leert Paul de oudere gedesillusioneerde architect Serge kennen en samen reizen ze door ItaliĂ« terug naar Parijs. Onderweg bezoeken ze plekken uit Serge’s getroebleerde verleden. In Parijs wacht HĂ©lène na een mislukte zelfmoordpoging met spanning de terugkomst van haar jonge minaar af. In deze film staat de weemoed en het verlangen naar de jeugd centraal. De twee oudere hoofdpersonages worstelen met niet vervulde verwachtingen en worden geplaagd door heimwee naar een tijd waarin alles beter leek. Regisseur Philippe Garrel observeert zijn hoofdpersonages en geeft de kijker slechts enkele hints over hun beweegredenen. De kijker wordt daardoor in het ongewisse gelaten over de ware toedracht en moet als een speurder zelf zijn conclusies trekken

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Le vent de la nuit”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.