# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Jean Barnery is een gedreven predikant afkomstig uit een welgestelde familie van streng-protestantse porseleinfabrikanten in de Charente. Wanneer hij zijn moeizame huwelijk met de neurotische Nathalie ziet stranden, doet hij ook afstand van zijn ambt. Dit maakt de weg vrij voor een huwelijk met de nicht van een rijke cognacfabrikant, op wie hij al jaren heimelijk verliefd is. Samen met de mooie Pauline brengt hij in vrijwillige Zwitserse ballingschap een aantal gelukkige jaren door. De geboorte van hun zoon Max draagt hier het nodige aan bij.

Dan dreigt het familiebedrijf ten onder te gaan. Hij geeft – zeer tegen de zin van Pauline – gehoor aan het verzoek om de leiding van de fabriek op zich te nemen. Ze keren terug naar Limoges, waar hun liefde op de proef wordt gesteld door hun verschillende levensopvattingen: Jean is plichtbewust en moralistisch, Pauline een moderne, vrijgevochten geest. Toch weten beiden zich in harmonie aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Les destinées sentimentales”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven