# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Toulon, begin 19e eeuw. Jean Valjean is veroordeeld tot 5 jaar dwangarbeid als straf voor het stelen van een brood. Zijn straf wordt enkele keren verlengd onder meer omdat hij meermaals poogde te ontsnappen uit de gevangenis. Na 19 jaar komt hij vrij. Bij zijn vrijlating krijgt hij van gevangenisdirecteur Javert te horen dat hij bij de minste misstap voor altijd opgesloten zal worden. Op zijn weg naar huis klopt hij in Digne aan bij bisschop Bienvenue Myriel. De zachtaardige geestelijke biedt hem zijn gastvrijheid aan. ’s Morgens stelt de dienstmeid vast dat Valjean ervandoor is met al het zilverwerk. Wanneer de gendarmes Valjean naar het huis van Myriel terugbrengen redt de bisschop hem uit de handen van het gerecht door te verklaren dat hij Valjean het zilverwerk geschonken heeft. Zijn wedervaren met de bisschop doet Valjean besluiten vanaf nu alleen nog deugdzaam te leven.

Enkele jaren later vestigt hij zich in Montreuil-sur-Mer waar hij een geliefd weldoener en burgemeester wordt. Op een dag komt de nieuwe politie-inspecteur zich aan hem voorstellen. Die blijkt de zoon van Javert te zijn, een man die al even zwart wit denkt als zijn vader en de wereld opdeelt in deftige burgers en uitschot (dat uitschot blijft) …

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Les misérables”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.