# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Les petits mouchoirs

Geregisseerd door Guillaume Canet

Een film uit 2010, met Anne Marivin, Benoît Magimel, François Cluzet, Gilles Lellouche, Jean Dujardin, Joël Dupuch, Laurent Lafitte, Louise Monot, Marion Cotillard, Pascale Arbillot, Valérie Bonneton

Locatie(s): Kust

Categorie:

Heb jij deze film gezien? Laat dan nu je review achter!

Koop deze film »

Online Franse films kijken »

Beschrijving

Les petits mouchoirs is de derde film van regisseur en acteur Guillaume Canet. Met zijn tweede film, Ne le dis à personne uit 2006, naar een boek van Harlan Coben, haalde hij een wereldwijd succes en won hij onder meer de César voor beste regisseur. In zijn nieuwste film stapt hij over op een meer persoonlijke stijl. Hij schreef het script zelf en liet een aantal van zijn vrienden de hoofdrollen spelen, waaronder Marion Cotillard, zijn vriendin. De film ging op 20 oktober in Frankrijk in première en heeft daar nu al miljoenen bezoekers getrokken.

De film begint met een ongeluk. Ludo (Jean Dujardin) zit na een avond stappen aangeschoten op zijn scooter en wordt aangereden door een vrachtwagen. Hij belandt zwaargewond in het ziekenhuis. Zijn vrienden zoeken hem op, maar besluiten niet veel later om zonder hem de geplande vakantie aan het strand in Les Landes te gaan vieren.

Onder die vrienden bevinden zich Max (François Cluzet), een succesvolle maar gestreste hoteleigenaar, Vincent (Benoît Magimel), een getrouwde fysiotherapeut die tot de ontdekking komt dat hij wellicht op mannen valt, Marie (Marion Cotillard), een jonge alleenstaande vrouw met bindingsangst, Eric (Gilles Lelouche), de ontrouwe geliefde van Léa en Antoine (Laurent Lafitte), geobsedeerd door zijn ex-vriendin, die misschien bij hem terug wil.

Al die personen hebben hun eigen problemen en geheimen, en een voor een komen die problemen door onderlinge spanningen tot uiting. Max kan bijvoorbeeld niet omgaan met het feit dat Vincent laat blijken gevoelens voor hem te hebben, Eric wil tegen niemand vertellen hoe het werkelijk tussen hem en Lea zit en Antoine blijft iedereen lastig vallen met zijn onzekerheden. Hoe langer de vakantie duurt, hoe meer de maskers afvallen en de waarheid boven tafel komt.

Les petits mouchoirs neemt ruimschoots de tijd het verhaal te vertellen. Aan de ene kant is dat een voordeel, want al die verschillende personages verdienen het om goed uitgediept te worden. Aan de andere kant mist de film daardoor op veel momenten aan vaart en plot, en kabbelt het door zoals het water in de baaien van Zuid-West Frankrijk. De film heeft echter genoeg momenten waarop het voortkabbelende verhaal even doorbroken wordt door een lachwekkende scène.

Door de losse manier van acteren en de ongedwongen cameravoering wint de film aan realisme. Omdat de hoofdpersonen tot een vrij snobistisch milieu behoren zal het niet voor iedereen eenvoudig zijn zich met hen te identificeren. Ondanks de karikaturen die de film soms gebruikt, geven de acteurs echter wel een vrij geloofwaardige voorstelling weg. Guillaume Canet doet met Les petits mouchoirs wat denken aan films uit het verleden van onder meer regisseur Claude Sautet, die als geen ander een beeld wist te schetsen van onderlinge relaties tussen vrienden en familieleden. Canet overtreft die oude meesters nergens, maar weet het genre wel nieuw leven in te blazen. Het vergt een wat lange zit, maar aan het eind van de film zul je tevreden zijn met het resultaat. Canet en zijn vrienden geven je de kans om in de koude winterdagen even terug te gaan naar de zomer, met een lach en een traan.

1 recensie voor Les petits mouchoirs

 1. Antoon Vugs

  Werkelijk prachtige “echt” Franse film!
  Een verademing tussen de vele Amerikaanse films en idem dito Amerikaanse acteurs!
  Schitterende omgeving en ongelofelijk mooi uitgetekende personages die allemaal wel wat te verbergen hebben.
  De titel verwijst dan ook in het Frans naar “ leugentje om bestwil”
  Allemaal Topacteurs!!
  Heb hem nu drie keer gezien en hij blijft verrassend : iedere keer zie je nog meer details!
  Aanrader!
  Kijk daarna ook naar Nou finirons ensemble dat ca 7 jaar later speelt met zelfde personages, acteurs en omgeving!
  Allebei films om nooit te vergeten!
  Lachen en huilen wisselen bij je af!

Voeg een beoordeling toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven