Je me tue à le dire

Geregisseerd door Xavier Seron

Als bij zijn moeder kanker wordt vastgesteld, wordt ook dertiger Michel bevangen door doodsangst. Hij stopt met roken, maar blijft bang snel te sterven. Hij geeft zijn moeder de schuld: sinds zij naar een bejaardentehuis ging en hij het huis verkocht, valt zijn haar uit en voelt hij een bult op zijn borstkas. Regisseur Xavier Seron schoot deze ontroerende komedie in prachtig zwart-wit, en won op het International Palm Springs Film Festival in Californië de Prijs voor de Beste Debuutfilm.

Michel neemt op onbeholpen wijze de zorg voor haar op zich. Maar zijn moeder heeft besloten om te blijven leven.
Leven betekent voor haar het zorgen voor de vele katten in huis, de hele dag zoete bubbelwijn drinken als ware het champagne en haar zoon lief te hebben. Maar Michel begint haar liefde benauwend te vinden en raakt zelf gaandeweg bevangen door zijn eigen doodsangst. Hij stopt met roken, maar blijft bang om veel te snel te sterven. Dezelfde ziekte symptomen van zijn moeder beginnen zich bij hem te openbaren en Michel drijft langzaam maar zeker af van de realiteit.
De film – in stijlvol zwart-wit – wordt verteld in vijf hoofdstukken waarin op droogkomische en absurde wijze zijn verhouding wordt geschetst tot de mensen in zijn leven; zijn moeder, vriendin, collega en vriend.

Een film uit 2016, met Benjamin Le Souef, Catherine Salée, Fabrice Adde, Fanny Touron, Franck Bruneau, Jackie Berroyer, Jean-Benoît Ugeux, Muriel Bersy, Myriam Boyer, Nell Van Houtte, Philippe Grand'Henry, Rausin Jean-Jacques, Sam Louwyck, Serge Riaboukine, Tom Adjibi, Wim Willaert

Categorie:

Beoordeel deze film:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren
(totaal: 2 stemmen, gemiddeld: 9,50 )
Loading...

Koop deze film »

Wat vond jij van deze film?

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf als eerste een reactie op “Je me tue à le dire”