# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Als bij zijn moeder kanker wordt vastgesteld, wordt ook dertiger Michel bevangen door doodsangst. Hij stopt met roken, maar blijft bang snel te sterven. Hij geeft zijn moeder de schuld: sinds zij naar een bejaardentehuis ging en hij het huis verkocht, valt zijn haar uit en voelt hij een bult op zijn borstkas. Regisseur Xavier Seron schoot deze ontroerende komedie in prachtig zwart-wit, en won op het International Palm Springs Film Festival in Californië de Prijs voor de Beste Debuutfilm.

Michel neemt op onbeholpen wijze de zorg voor haar op zich. Maar zijn moeder heeft besloten om te blijven leven.
Leven betekent voor haar het zorgen voor de vele katten in huis, de hele dag zoete bubbelwijn drinken als ware het champagne en haar zoon lief te hebben. Maar Michel begint haar liefde benauwend te vinden en raakt zelf gaandeweg bevangen door zijn eigen doodsangst. Hij stopt met roken, maar blijft bang om veel te snel te sterven. Dezelfde ziekte symptomen van zijn moeder beginnen zich bij hem te openbaren en Michel drijft langzaam maar zeker af van de realiteit.
De film – in stijlvol zwart-wit – wordt verteld in vijf hoofdstukken waarin op droogkomische en absurde wijze zijn verhouding wordt geschetst tot de mensen in zijn leven; zijn moeder, vriendin, collega en vriend.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Je me tue à le dire”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.