# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

In het provinciestadje Belfort brengt een groep bevriende winkeliers een bezoek aan de nachtclub La Nuit des Temps. Onder de aanwezigen zijn Jean-Marie (Charles Berling, o.a. Ridicule en Nelly et Monsieur Arnaud) en zijn vrouw Nicole (Miou Miou, o.a. Le Huitième Jour). Zij zijn vijftien jaar getrouwd en leiden een zwaar en eentonig bestaan in hun stomerij in het centrum van Belfort. Het verwijderen van andermans vlekken beheerst hun leven. Nooit gaan ze uit. Nooit hebben ze vakantie.

Die avond neemt hun leven een drastische wending. Op het toneel van de nachtclub verschijnt een jongeman, die samen met zijn zus een travestieact opvoert. Hij is zeer aantrekkelijk. Zowel Nicole als Jean-Marie raakt zichtbaar in verwarring van deze ‘koninginnen van de nacht’. Wanneer broer en zus contact zoeken, laten Nicole en Jean-Marie zich gewillig, zij het enigszins onzeker, door hen meevoeren in een spel dat de sleur van hun dagelijkse bestaan doorbreekt. Overdag volop aan de slag in de stomerij, ontsnappen zij ’s nachts uit het uitstekend geportretteerde kleinburgerlijke milieu, op zoek naar seksuele spanning en plezier.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Nettoyage à sec”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven