# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

1992. De tienjarige Gabriël, zoon van een Franse expat en een Rwandese moeder, leidt een relatief onbezorgd leventje in Burundi. Totdat een coup het land op zijn kop zet, terwijl in buurland Rwanda de spanning tussen de Hutu’s en de Tutsi’s oplopen, uitmondend in een massaslachting onder laatstgenoemde bevolkingsgroep. En nee, dat zit ‘m niet in de neuzen, zoals Gabriëls vader het verschil tussen de twee met een grapje placht af te doen.

Petit Pays is gebaseerd op de gelijknamige, veelbekroonde autobiografische roman (2016) van de Burundese schrijver Gaël Faye uit 2016. Een verpletterend coming-of-age-drama tegen de achtergrond van een van de grootste tragedies uit de recente geschiedenis.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Petit pays”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.