# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

R.I.F. (Recherches dans l’intérêt des familles)

Geregisseerd door Franck Mancuso

Een film uit 2011, met Armelle Deutsch, Pascal Elbé, Talid Ariss, Valentina Cervi, Yvan Attal

Categorie:

Heb jij deze film gezien? Laat dan nu je review achter!

Koop deze film »

Online Franse films kijken »

Beschrijving

Tijdens hun zomervakantie verdwijnt de vrouw van hoofdinspecteur Stéphane Monnereau plotseling. Hij was al enigszins labiel, maar nu is de agent door het dolle heen. Een intrigerende mix van een procedurele en psychologische politiethriller, met een opmerkelijke dosis realisme in de manier waarop getoond wordt hoe een onderzoek precies verloopt.

Het werk van capitaine Stéphane Monnereau heeft zijn tol geëist. De agent is nerveus en kan elk moment door het lint gaan; al te vaak is het zijn gezin dat te lijden heeft onder zijn humeur en woedeaanvallen. Een vakantie had ze goed moeten doen. In plaats daarvan wordt Stéphane over het randje geduwd als zijn vrouw vermist raakt en hij gezien wordt als hoofdverdachte, wat gebruikelijk is in zulke zaken. Ex-schrijver en regisseur Franck Mancuso weet waarover hij praat als het om politiewerk gaat, want hij deed dit werk zelf jarenlang. Het meest pakkende aspect van R.I.F. (Recherches dans l’intérêt des familles) is de traagheid en zelfs schijnbare doelloosheid nu en dan: de film beweegt mee met het vaak frustrerende tempo van een strafrechtelijk onderzoek, waarin soms niets gebeurt. Maar als de gebeurtenissen duisterder en meer paranoïde worden, als procedures (weer) plaatsmaken voor een misdaadverhaal, gaat het opeens snel, en sneller.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “R.I.F. (Recherches dans l’intérêt des familles)”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.