# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Een team van geheim agenten moet een schip tot zinken brengen dat illegale wapens vervoert voor een militie in de Angolese burgeroorlog. Maar dan loopt alles uit de hand. Een duistere kijk op de hypocriete wereld van de internationale spionage en contraterrorisme, losjes gebaseerd op de beruchte ‘OpĂ©ration Satanique’.

Ze zijn gewaarschuwd door bronnen buiten de DGSE (Direction GĂ©nĂ©rale de la SĂ©curitĂ© ExtĂ©rieure): de operatie die ze voorbereiden is gedoemd te mislukken – doorgestoken kaart zelfs. En toch worden de agenten van de Action Division het veld in gestuurd. Net als de film L’ordre et la morale van Mathieu Kassovitz heeft Agents Secrets zijn oorsprong in een waargebeurd verhaal vol geweld dat plaatsvond in het buitenland: ‘OpĂ©ration Satanique’ in 1985, beter bekend als het tot zinken brengen van het Greenpeace-schip de Rainbow Warrior.
Frédéric Schoendoerffer en zijn coauteurs vermengden deze beruchte episode met extra verhaallijnen over illegale wapenhandel; de laatste resten kolonialisme in de vorm van zorgvuldig georkestreerde (en gefinancierde) maatschappelijke onrust in heel Afrika; en over de rol van het nieuwe Russische geld in het veranderende post-Koude Oorloglandschap vol globale intriges en machtsspelletjes. Zelden is Frédéric dichter bij zijn vader gekomen, de legendarische oorlogsverslaggever/filmmaker Pierre Schoendoerffer. Want is Agents Secrets niet bovenal een Conradiaanse reis naar het hart der duisternis?

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Agents secrets”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven