Agents secrets

Geregisseerd door Frédéric Schoendoerffer

Een team van geheim agenten moet een schip tot zinken brengen dat illegale wapens vervoert voor een militie in de Angolese burgeroorlog. Maar dan loopt alles uit de hand. Een duistere kijk op de hypocriete wereld van de internationale spionage en contraterrorisme, losjes gebaseerd op de beruchte ‘Opération Satanique’.

Ze zijn gewaarschuwd door bronnen buiten de DGSE (Direction Générale de la Sécurité Extérieure): de operatie die ze voorbereiden is gedoemd te mislukken – doorgestoken kaart zelfs. En toch worden de agenten van de Action Division het veld in gestuurd. Net als de film L’ordre et la morale van Mathieu Kassovitz heeft Agents Secrets zijn oorsprong in een waargebeurd verhaal vol geweld dat plaatsvond in het buitenland: ‘Opération Satanique’ in 1985, beter bekend als het tot zinken brengen van het Greenpeace-schip de Rainbow Warrior.
Frédéric Schoendoerffer en zijn coauteurs vermengden deze beruchte episode met extra verhaallijnen over illegale wapenhandel; de laatste resten kolonialisme in de vorm van zorgvuldig georkestreerde (en gefinancierde) maatschappelijke onrust in heel Afrika; en over de rol van het nieuwe Russische geld in het veranderende post-Koude Oorloglandschap vol globale intriges en machtsspelletjes. Zelden is Frédéric dichter bij zijn vader gekomen, de legendarische oorlogsverslaggever/filmmaker Pierre Schoendoerffer. Want is Agents Secrets niet bovenal een Conradiaanse reis naar het hart der duisternis?

Een film uit 2004, met André Dussollier, Charles Berling, Monica Bellucci, Vincent Cassel

Categorie: ,

Jouw stem voor deze film:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren
(Nog geen stemmen)
Loading...

Koop deze film »

Wat vond jij van deze film?

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf als eerste een reactie op “Agents secrets”