# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Een groep Congolese rebellen neemt acht Franse soldaten gevangen. Als losgeld stuurt de Franse regering een vliegtuig vol illegale wapens, maar dat wordt neergehaald, wat veel hoge ambtenaren zeer nerveus maakt. Sterk staaltje politieke misdaadcinema, losjes gebaseerd op Dominique Manotti’s roman Nos fantastiques années fric.

Een groep Congolese rebellen heeft acht Franse soldaten gevangen weten te nemen. Als losgeld stuurt de Franse regering een vliegtuig vol illegale wapens, dat echter nooit aankomt door een trefzekere luchtdoelraket. Maar je kunt het verhaal ook beginnen in Parijs, bij een vermoorde prostituee. Of het nu ligt aan de deal die mislukte of aan de dode vrouw, nogal wat mensen in hoge posities zijn behoorlijk nerveus geworden.
Het is eigenaardig dat tot dusver maar één roman van Dominique Manotti verfilmd is; zij is misschien wel een van de grootste sterren van de moderne Franse misdaadliteratuur. Niemand anders heeft met zo’n meedogenloze humor, maar ook begrip geschreven over de wereld van kapitalistische intriges, over het feit dat volksvertegenwoordigers altijd betrokken zijn bij omvangrijke misdaden. Die roman heet Nos fantastiques années fric en Éric Valette’s film doet zijn bron recht, al zoekt deze soms ook zijn eigen weg door Manotti’s geldjungle.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Une affaire d’État”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.