# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

The Crimson Rivers (Franse titel: Les Rivières Pourpres) is een Franse actiefilm van regisseur Mathieu Kassovitz (La Haine, Gothika, Babylon A.D.). Het gaat om een verfilming van de thriller van schrijver en journalist Jean-Christophe Grangé, die ook meeschreef aan het filmscript. De film werd genomineerd voor een vijftal Césars, waarvan een voor de filmmuziek die verzorgd werd door Bruno Coulais, momenteel Frankrijks bekendste filmmuziek componist.

Pierre Niemans (Jean Reno) en Max Kerkerian (Vincent Cassel) zijn twee Franse rechercheurs en komen bij toeval op elkaars weg terecht. Max onderzoekt een grafschennis en inbraak in een basisschool en komt daarbij op het spoor van een jong meisje dat zo’n twintig jaar daarvoor bij een ongeluk om het leven zou zijn gekomen. Pierre Niemans onderzoekt gelijktijdig de brute moord op twee medewerkers van een universiteit te Guernon. Deze universiteit vormt een gemeenschap op zich, met een eigen ziekenhuis waar ook de bewoners van het (fictieve) plaatsje Guernon geholpen worden. Van het laatste slachtoffer dat door Niemans gevonden wordt, is de auto gezien in de buurt van de begraafplaats waar de grafschennis plaats vond en zo kruisen de wegen van Max en Pierre elkaar.

Als de zaak daarna in een stroomversnelling raakt, vervolgen de twee het onderzoek samen. Hoe dieper ze er in komen, hoe duisterder de ontwikkelingen worden. Er volgt op gruwelijke wijze een derde dodelijk slachtoffer. De twee rechercheurs komen erachter op welke manier de drie slachtoffers met elkaar verbonden zijn en welke rol de universiteit en de gebeurtenissen van twintig jaar geleden daarbij spelen. Stukje bij beetje wordt het duistere plot ontrafeld en nadert de film een spannende en onverwachte ontknoping.

Regisseur Mathieu Kassovitz heeft veel ervaring op het gebied van spannende actiefilms. Zijn rol in de film Munich en het regisseren van onder meer La Haine en Gothika zijn daar getuigen van. Met The Crimson Rivers toont hij opnieuw aan niet onder te doen voor de gemiddelde Hollywood regisseur. Door een goede spanningsopbouw blijft de film van het begin tot het eind boeien. Toch valt er wel wat kritiek te geven op de film. De eindjes van het plot worden in de laatste paar minuten te snel aan elkaar geknoopt, waardoor bepaalde zaken erg onduidelijk blijven. Zo zal de kijker met allerlei vragen blijven zitten. Vragen die eigenlijk alleen opgelost worden wanneer men het boek achter de film zal lezen. Dit is erg jammer en een gemiste kans. Bij de 101 minuten die de film nu in beslag neemt, had gemakkelijk een kwartier toegevoegd kunnen worden, zodat het erg ingewikkelde plot op een geloofwaardigere wijze uit de doeken gedaan had kunnen worden.

De film enkel op het te ingewikkelde plot afrekenen zou The Crimson Rivers te kort doen, daar er veel goede punten te signaleren zijn. Vincent Cassel en Jean Reno spelen hun rol met verve en lijken gemaakt voor deze film. De humor die Cassel naar voren brengt tegenover de koelheid van Reno werkt verfrissend en maakt van hen het ideale rechercheurskoppel. Ook de prachtige beelden van de Franse Alpen geven een meerwaarde aan de film. De film is opgenomen op diverse lokaties rondom Grenoble, waarvan een aantal op zeer grote hoogte op gletschers en eeuwige sneeuw. Een betere afwikkeling van het plot had van deze film echter meer gemaakt dan het nu is: een spannende thriller.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “The Crimson Rivers”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven