Gouden Palm voor La vie d’Adèle van Abdellatif Kechiche

De Franse film La vie d’Adèle heeft vanavond de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes gewonnen. Regisseur Abdellatif Kechiche mocht deze belangrijkste Europese filmprijs in ontvangst nemen.

La vie d’Adèle – een bewerking van het stripboek Le bleu est une couleur chaude – gaat over Adèle die op haar 15e er niet aan twijfelt: meisjes horen uit te gaan met jongens. Maar wanneer ze Emma ontmoet, een jonge vrouw met blauw haar, wordt haar hele leven op z’n kop gezet. De rol van Adèle wordt vertolkt door de jonge Franse actrice Adèle Exarchopoulos. Léa Seydoux, die onder andere te zien was in Midnight in Paris en Inglourious basterds, neemt de rol van Emma voor haar rekening.

Abdellatif Kechiche is een regisseur van Frans-Tunesische afkomst. Eerder maakte hij de succesvolle film La Graine et le Mulet, die onder meer prijzen won op het filmfestival van Venetië en bij de Franse Césars.

La Vie d’Adèle draait vanaf oktober 2013 in de Franse bioscopen en zal verder onder meer ook in Nederland en België uitgebracht worden.


Reactie (1)

  1. Kalil
    10 jaar geleden

    Het is een acteur/regisseur van Tunesische afkomst, hij heeft alleen 2 Nationaliteiten.

    Verder hoop ik dat deze film in Tunesie vertoond wordt zodat er een eind komt aan een groot Taboe.

Geef een reactie