Nieuwe film over Le Petit Nicolas volgend jaar in de bios

Liefhebbers van Frankrijks bekendste schooljongetje hebben weer iets om naar uit te kijken. De opnames voor de tweede film over Goscinny’s Le Petit Nicolas vinden deze zomer plaats op het eiland Noirmoutier. In 2014 moet de nieuwe film Les Vacances du Petit Nicolas in de bioscoop gaan draaien.

In 2009 verscheen de eerste film over het kleine jongetje Nicolaas, met in de hoofdrollen Kad Merad en Valérie Lemercier als ouders van Nicolas, en Maxime Godart als Nicolas. De film trok in Frankrijk volle zalen met in totaal meer dan 5 miljoen bezoekers. Ook in Nederland kwam de film in de filmzalen uit. In de nieuwe film zullen de drie hoofdrolspelers van de eerste film opnieuw dezelfde rollen vertolken. De regie is net als bij de eerdere film in handen van Laurent Tirard. De opnames vinden plaats van 17 juni tot 31 juli te Noirmoutier, aan de westkust van Frankrijk.

Les Vacances du Petit Nicolas baseert zich op het in 1962 verschenen boek met dezelfde titel. Alle verhalen over het de Franse schooljongen werden bedacht door de in 1977 overleden René Goscinny (bekend van Asterix en Lucky Luke) en van tekeningen voorzien door Jean-Jacques Sempé. Dit jaar verschijnt er een nieuwe uitgave waarin ook een tot nu toe nog niet eerder uitgegeven verhaal het daglicht zal zien.

(MustReads.nl)


Geef een reactie