‘Haar naam was Sarah’ bewerkt tot toneelstuk

Van het populaire boek Haar naam was Sarah van de Franse schrijfster Tatiana de Rosnay wordt een toneelbewerking gemaakt. De verfilming van het boek, geregisseerd door Gilles Paquet-Brenner en met een hoofdrol voor Kristin Scott Thomas, trok in Nederland bijna een half miljoen bezoekers.

Het succes van de film kwam niet als een verrassing. In 2010 was het boek van Tatiana de Rosnay al het best verkochte boek van ons land. Zowel het boek als de film Haar naam was Sarah, in het Frans verschenen als Elle s’appelait Sarah, kenden in Frankrijk een bescheiden succes.
Wie niet genoeg kan krijgen van het verhaal over het Joodse meisje Sarah, kan het binnenkort ook op het podium bekijken. Vanaf 3 oktober tot 22 januari 2014 is de toneelvoorstelling te zien in diverse theaters in het land. Het verhaal draait om journaliste Julia, die op onderzoek uitgaat naar wat er werkelijk gebeurt is met Sarah, die in de oorlog gedeporteerd werd, deze overleefde, maar wel met een vreselijk geheim moest zien te leven.

In de hoofdrollen van het toneelstuk zijn te zien Lotje van Lunteren als Sarah, Sophie van Winden als Julia, Tom Jansen en Chris Tates. De regie neemt Ursul de Geer op zich. Hij staat momenteel op de planken met zijn solovoorstelling Nachttrein naar Lissabon, naar het boek van Pascal Mercier.


Geef een reactie