Acteur Gérard Depardieu wordt FIFA-voorzitter

De roemruchte acteur Gérard Depardieu zal binnenkort waarschijnlijk de rol van FIFA-voorzitter op zich nemen in een nieuwe film van regisseur Frédéric Auburtin over de begindagen van de wereldvoetbalbond FIFA. Het script van de film schrijft de regisseur samen met auteur Jean-Paul Delfino. Depardieu speelt Jules Rimet, voorzitter van de Franse voetbalbond en als voorzitter van de FIFA initiatiefnemer van de eerste wereldkampioenschappen in 1930.

De nieuwe film zal zowel de geschiedenis van de FIFA belichten als de eerste wereldkampioenschappen, die plaatsvonden in Urugay. Uruguay kreeg het eerste WK toegewezen om te vieren dat het land honderd jaar bestond en omdat Uruguay in 1924 en 1928 goud gewonnen had op de Olympische Spelen en dus een van de betere voetballanden was. Uiteindelijk won Urugay ook in de finale met 4-2 van Argentinië. Overigens deden aan de eerste editie slechts vier Europese landen mee, waaronder Frankrijk.

De voorlopige werktitel van de film is F2014. De opnames zullen in juni beginnen en de film zal mogelijk in 2014 gereed zijn, wanneer de volgende WK in Brazilië plaats zullen vinden. Depardieu staat bekend om zijn interesse in voetbal. In januari was hij nog aanwezig bij de uitreiking van de Gouden bal, op uitnodiging van de huidige voorzitter Sepp Blatter.


Geef een reactie