Jappeloup, de nieuwe Franse succesfilm?

De nieuwe Franse film Jappeloup is hard op weg de nieuwste Franse succesfilm te worden. Na twee weken staat de film in Frankrijk op de eerste plek van de box-office met meer dan 1 miljoen bezoekers. In deze tweede week trok de film van Christian Duguay ruim 388.000 bezoekers. De film verdrijft hiermee OZ: The Great and Powerful van de eerste plaats in de Franse toplijst.

Jappeloup is een film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Pierre Durand en zijn te kleine paard Jappeloup. Als zoon van een ex-wijnboer uit Saint Seurin sur L’Isle in het oosten van de Gironde, groeit Pierre op met zijn grote passie paardrijden. Met talent komt hij een heel eind, maar niet genoeg om er echt in verder te kunnen. Hij besluit zijn studie af te maken en advocaat te worden, maar de komst van het paard Jappeloup op de boerderij van zijn ouders brengt hem terug in het zadel. Het paard is te klein, te mager, maar met behulp van zijn vader en de paardenverzorgster weet Pierre Durand goede resultaten te halen. De Olympische Spelen van Los Angeles in 1984 worden een grote blamage en zetten hem weer met beide voeten op de grond. Depressief en gedemotiveerd wil hij met alles stoppen, maar hij kan niet anders dan doorgaan met zijn passie… het zit in zijn bloed en hij moet zijn doel bereiken: De Olympische Spelen van Seoul in 1988.

In Jappeloup zijn er onder meer rollen voor topacteurs als Guillaume Canet, Marina Hands en Daniel Auteuil. De film werd voor een deel opgenomen in de prachtige landschappen van de Gironde. Het is nog niet bekend of en wanneer Jappeloup in Nederland zal draaien.


Geef een reactie