My French Film Festival: online Franse filmfestival weer van start

De afgelopen week is het jaarlijkse online filmfestival My French Film Festival weer begonnen. Tijdens dit festival, georganiseerd door Unifrance en Allociné, staan een aantal korte en lange Franse films centraal. Op de site van het festival kan het publiek de films online bekijken en stemmen voor de beste film. De films worden Frans gesproken en ondertiteld in diverse talen, waaronder Engels, Duits en Spaans, maar niet in het Nederlands.

Tien speelfilms worden dit jaar tijdens het festival online vertoond. Het gaat om de films Une bouteille à la mer, van regisseur Thierry Binisti, Donoma, van Djinn Carrénard, De bon matin, van Jean-Marc Moutout, Tous au Larzac, door Christian Rouaud, Louise Wimmer, van Cyril Mennegun, Sport de filles, van Patricia Mazuy, Parlez-moi de vous, van Pierre Pinaud, Radiostars, van Romain Levy, La Désintégration, van Philippe Faucon en La Pirogue, door regisseur Moussa Touré. Daarnaast worden ook een tiental korte films, twee Canadese en een klassieker vertoond (Les Tontons flingueurs).

De films kunnen los gekocht worden voor € 1.99. Ook is het mogelijk toegang tot alle tien de speelfilms te kopen voor €11.99. Wil je volledige toegang tot alle films dan betaal je €15.99. Het festival loopt van 17 januari tot 17 februari. Na afloop worden diverse prijzen verdeeld, waaronder de juryprijs en de publieksprijs. De winnende films worden vertoond aan boord van vluchten van Air France.


Geef een reactie