Dans la maison vanaf morgen in Nederland

Morgen beleeft de film Dans la maison de Nederlandse première. Deze nieuwe film van François Ozon is op het Filmfestival van Toronto bekroond met de juryprijs en won eerder twee prijzen op het San Sebastian filmfestival (beste film en beste scenario). De Britse actrice Kristin Scott Thomas speelt een van de hoofdrollen en is voor het eerst te zien in een film van Ozon. Andere rollen zijn onder meer voor Fabrice Luchini en Emmanuelle Seigner. Dans la maison draait in 23 zalen.

Synopsis:
Germain (Fabrice Luchini; Potiche, Les femmes du 6ème étage) is leraar Frans op een middelbare school. Hij raakt ontmoedigd door het ingeleverde huiswerk van zijn leerlingen tot hij het korte verhaal ‘In het huis’ leest. In het opstel dringt een 16-jarige jongen binnen in de woning en familie van een klasgenoot. De schrijver van het verhaal is Claude, een onopvallende jongen op de achterste rij van de klas.

Germain leest het opstel vol enthousiasme voor aan zijn vrouw (Kristin Scott Thomas, Il y a longtemsp que je t’aime, Elle s’appellait Sarah) en besluit Claude aan te moedigen verder te schrijven aan het verhaal. De enige manier voor Claude om dat te doen is door binnen te dringen in het huis van zijn klasgenoot. Waarom is Claude zo geobsedeerd door het huis? Wat heeft hij daar te zoeken? En wat gebeurt er met zijn fascinatie voor de sensuele moeder van zijn klasgenoot?

Germain raakt steeds meer gebiologeerd door het verhaal, maar de inbreuk op de privacy leidt tot een serie van oncontroleerbare gebeurtenissen. Germain en zijn vrouw raken verzeild in een subtiel spel, waarin realiteit en fictie met elkaar aan de haal lijken te gaan.


Geef een reactie