Prins Albert van Monaco niet blij met film over Grace Kelly

Prins Albert van Monaco en zijn twee zussen, prinses Caroline en prinses Stephanie, zijn niet te spreken over de nieuwe film van regisseur Olivier Dahan ‘Grace of Monaco’. Hierin speelt actrice Nicole Kidman de rol van Grace Kelly, de moeder van Albert, Caroline en Stephanie. Volgens de familie draait het in de film om ‘onnodige glamour’ en is hij ‘historisch niet accuraat’.

In een verklaring laten de prins en prinsessen weten dat ze vele wijzigingen hebben aangedragen, maar dat daar door de makers van de film niet op in is gegaan. De familie kreeg inzage in het script en werd om commentaar gevraagd over de portrettering van de in Amerika geboren ‘actrice die prinses werd’ Grace Kelly. De film zou behalve historisch onjuiste gebeurtenissen ook veel fictieve scènes bevatten en daarom in geen enkel geval een biopic zijn, zo wil de familie duidelijk maken.

De glamoureuze blonde actrice Grace Kelly, bekend vanwege haar Hitchcock-rollen, werd prinses Grace van Monaco door haar huwelijk met Rainier van Monaco in 1956. Ze kwam in 1982 om het leven door een auto-ongeval, naar verluidt veroorzaakt door een hartaanval. Na haar dood deden allerlei geruchten dat ze mogelijk vermoord zou zijn de ronde.

De film Grace of Monaco, afgelopen najaar opgenomen in Frankrijk, Italië en Monaco, belicht een klein deel van het leven van Grace. Het focust zich op de periode rond 1962, toen president Charles de Gaulle een economische boycot tegen Monaco instelde vanwege irritatie over Monaco’s status als belastingparadijs. In de film komt met name de relatie tussen Grace en haar man Rainier (gespeeld door Tim Roth) aan bod in deze stressvolle tijd.

De producent van de film, Pierre-Ange Le Pogam, laat weten dat hij op de hoogte is van de kritiek van de familie. Hij stelt dat de makers veel van de opmerkingen van de familie in het script verwerkt hebben, maar niet alles. Regisseur Olivier Dahan is bekend met het biopic-genre. Hij maakte eerder de film La vie en rose over Édith Piaf, een film die actrice Marion Cotillard en Oscar en een Hollywoord-carrière bezorgde.


Geef een reactie