Film over DSK-affaire lijkt van de baan

Het moest een van de belangrijkste filmprojecten van het jaar worden, een film die de gebeurtenissen in de affaire rond voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn in beeld zou brengen. Maar volgens dagblad Le Parisien heeft regisseur Abel Ferrara moeite om de financiering rond te krijgen. Nog geen enkele productiemaatschappij of televisiezender zou interesse hebben getoond.

Het hele project is volgens de krant op dit moment op een dood spoor beland. De film moest zich concentreren op de gebeurtenissen rondom DSK op het moment van zijn val. De affaire in het Sofitel-hotel zou daarbij een grote rol spelen. Voor de hoofdrollen in de film werden genoemd Gérard Depardieu, in de rol van DSK en Isabelle Adjani in de rol van Anne Sinclair – DSK’s vrouw.

De affaire DSK inspireerde eerder al een aflevering van Law & Order. Strauss-Kahn was halverwege dit jaar eveneens al onderwerp van een theaterstuk in Parijs, getiteld L’affaire.

Begin 2011 was DSK nog de gedoodverfde kandidaat om ex-president Nicolas Sarkozy op te volgen. Daaraan kwam snel een einde na zijn arrestatie in New York, toen hij ervan werd beschuldigd een kamermeisje te hebben verkracht. Tijdens zijn rechtszaak kwamen diverse schandalen aan het licht rondom zijn persoon.


Geef een reactie