Taken 2 verovert de wereld

Het tweede deel van de Taken-serie trekt wereldwijd volle zalen. De door Luc Besson geproduceerde film heeft in het openingsweekend meer dan 117 miljoen dollar opgebracht. Volgens EuropaCorp, de filmmaatschappij van Besson, zorgde de film in Amerika voor de beste opening ooit van een Franse film. Daar bracht de verkoop van bioscoopkaartjes in het eerste weekend 50 miljoen dollar op. Ook in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en Rusland doet de film het goed.

In Taken 2, geregisseerd door Olivier Megaton, is opnieuw een hoofdrol weggelegd voor acteur Liam Neeson. Hij speelt voormalig CIA-agent Brian Mills. In Taken 1 bevrijdde hij zijn dochter uit handen van de Albanese maffia. In dit vervolg zint de maffia op wraak. De film speelt zich af in Istanbul.

Het tweede deel in de Taken-serie werd door recensenten niet bijzonder goed ontvangen, maar het publiek lijkt wel warm te lopen voor deze actiethriller. Het succes is zo groot, dat er momenteel zelfs al wordt gesproken over een Taken 3. In een interview met Hollywood.com laat scenarist Roberto Kamen weten dat een derde deel dan wel een heel andere richting op zal gaan. “In the first Taken, Neeson’s character Bryan Mills’ daughter was taken. In Taken 2, he and his wife were taken. In Taken 3… We’ve taken everyone we can take — it’s going to go in another direction. Should be interesting.”

Taken 2 is vanaf 22 november in de Nederlandse bioscopen te zien.


Reactie (1)

  1. JP
    11 jaar geleden

    Als je Taken 1 heb gezien is twee een hele mooie aanvulling. Nadeel wanneer je deel eén heb gezien je ongeveer kan inschatten hoe deel twee verloop. Toch een zeer vermakelijke film met super akteerwerk van Liam Neeson ( heel geloofwaardig in deze rol … ja welke niet 🙂 ) Famke Jansen …. hoeven we weinig over te zeggen……… Gewoon kijken!!!!

Geef een reactie