Breng zelf Franse films naar de bios met We want cinema

Sinds begin oktober is het nieuwe filmplatform We want cinema online. De website werd gelanceerd op het Nederlands filmfestival. Met We want cinema kun je als kijker zelf bepalen welke film er (opnieuw) in de bioscoop zal draaien door events aan te maken en te stemmen op films. We Want Cinema is een initiatief van Filmdistributeur Amstelfilm waarbij 18 bioscopen en een aantal filmdistributeurs, zoals A-film en Paradiso, zijn aangesloten.

Op We want cinema kun je uit een omvangrijke filmcatalogus de film kiezen die jij graag in de bios zou willen zien en er een event voor aanmaken. Vervolgens boek je zelf het eerste kaartje direct online en nodig je vrienden en familie uit om mee te gaan. Zelf aanhaken bij een bestaand event kan ook. Als er voldoende mensen een kaartje voor de film kopen gaat het filmevent door.

De website geeft je ook de mogelijkheid lid te worden van bepaalde groepen, om zo nieuwe films te ontdekken en elkaar te stimuleren kaartjes voor een film te kopen. In de groep Cinema Français vind je al een kleine selectie van de Franse films die beschikbaar zijn. In het complete filmoverzicht staan er nog veel meer tussen. Enthousiast geworden? Hier kun je lid worden.


Geef een reactie