99 Francs

Geregisseerd door Jan Kounen

De reclamewereld: glamour, rijkdom, hemelse luchten en bloedmooie vrouwen weerspiegelen de realiteit. Octave, een onverschillige dikbetaalde Parijzenaar, verruilt ‘s nachts zijn ultrasnelle reclamebestaan voor de verwarde roes van de professionele cokegebruiker. Alles dik in orde, maar dan wordt hij verliefd. In de reclamewereld is een zelfingenomen, artistieke blaaskaak een godsgeschenk, maar in de liefde is het een ramp. Met een schok realiseert Octave zich dat ook. Hij keert zich af van alles waarin hij zo excelleerde.

Deze verfilming van Frédéric Beigbeders boek is een wilde, extreem stijlvolle mengeling van film- en reclametechnieken waarin de doorgedraaide consumptiemaatschappij met een grijns wordt blootgelegd. 99f van Jan Kounen (Doberman, Vibroboy en Blueberry) werd laaiend enthousiast ontvangen: ‘Not only is Kounen back, he has created his masterpiece’ volgens het steeds voorop lopende Twitchfilm.

Een film uit 2007, met Antoine Basler, Arsène Mosca, Aurélie Boquien, Cendrine Orcier, Dan Herzberg, Dominique Bettenfeld, Elisa Tovati, Fosco Perinti, Jean Dujardin, Jocelyn Quivrin, Mathis Jamet, Nicolas Marié, Niels Dubost, Patrick Mille, Vahina Giocante

Categorie:

Jouw stem voor deze film:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren
(Nog geen stemmen)
Loading...

Koop deze film »

Wat vond jij van deze film?

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf als eerste een reactie op “99 Francs”