# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Jappeloup is een film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Pierre Durand en zijn te kleine paard Jappeloup. Als zoon van een ex-wijnboer uit Saint Seurin sur L’Isle in het oosten van de Gironde, groeit Pierre op met zijn grote passie paardrijden. Met talent komt hij een heel eind, maar niet genoeg om er echt in verder te kunnen. Hij besluit zijn studie af te maken en advocaat te worden, maar de komst van het paard Jappeloup op de boerderij van zijn ouders brengt hem terug in het zadel. Het paard is te klein, te mager, maar met behulp van zijn vader en de paardenverzorgster weet Pierre Durand goede resultaten te halen. De Olympische Spelen van Los Angeles in 1984 worden een grote blamage en zetten hem weer met beide voeten op de grond. Depressief en gedemotiveerd wil hij met alles stoppen, maar hij kan niet anders dan doorgaan met zijn passie… het zit in zijn bloed en hij moet zijn doel bereiken: De Olympische Spelen van Seoul in 1988.

1 recensie voor Jappeloup

  1. Ton Vermaas

    Een mooie film een spannende tijd met Jappeloup en Milton

Voeg een beoordeling toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.