# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Een van de grotere genres in de Franse cinema is de romantische komedie. De meeste van dit soort films laten weinig indruk achter, maar af en toe weet een ervan aan de middelmaat te ontsnappen. Zo ook de eerste speelfilm van regisseur Pascal Chaumeil. Met L’Arnacoeur trok hij ruim 3,7 miljoen bezoekers naar de bioscoop. Voor een groot deel kwam dit door de twee hoofdrollen in de film, die gespeeld worden door Romain Duris en Vanessa Paradis. De eerste werd groot gemaakt door de films van Cédric Klapisch, de tweede is vooral bekend als de partner van Johnny Depp. L’Arnacoeur werd behalve door de bezoekers ook goed ontvangen door de filmpers, die de film vooral prees om de originaliteit en chemie tussen de acteurs.

Alex Lippi (Romain Duris) heeft samen met zijn zus en zwager een bedrijfje dat gespecialiseerd is in het verbreken van relaties. Ze worden ingehuurd door vrienden of familie van stelletjes, die vinden dat hun vriend, broer of zus een betere partner kan krijgen. Alex heeft slechts een vereiste: hij wil geen harten breken, dus moet er al iets van twijfel bij een van de partners zijn. Wanneer hij echter in contact komt met de vader van Juliette van der Becq, die wil dat hij de relatie van zijn dochter kapot maakt, komt hij voor een dilemma te staan. Alex heeft een forse schuld uitstaan en moet snel met geld over de brug komen. Het probleem is echter dat Juliette (Vanessa Paradis) een ideale vriend heeft van wie ze houdt en waar ze over tien dagen mee zal trouwen.

Juliette vertrekt naar het mooie Monaco om de laatste dingen voor haar bruiloft te regelen. Haar vriend is in de tussentijd ergens anders, dus Alex heeft enkele dagen de tijd om te proberen haar op andere gedachten te brengen. Hij doet zich voor als bodyguard, om zo in de buurt van Juliette te kunnen blijven. Samen met zijn twee handlangers schuwt Alex weinig middelen om Juliette te proberen te verleiden. Hij weet precies waar ze van houdt en waar ze gevoelig voor is. Maar zal hij nog op tijd zijn om ervoor te zorgen dat het huwelijk niet doorgaat en zo zijn beloning op te strijken?

De film L’Arnacoeur is een typische romantische komedie, maar heeft iets wat vele andere niet hebben. Waar andere films al snel flauw en voorspelbaar worden, heeft deze gevatte en geestige scènes. Daarbij zorgt de chemie tussen de twee hoofdrolspelers ervoor dat de film aantrekkelijk blijft. Het verhaal van de film is vermengd met de nodige spanning en Franse charme, en de dialogen zijn over het algemeen raak en humoristisch.

Wat de film echter vooral zo leuk maakt, is de tegenstelling tussen de twee hoofdrolspelers en de twee bijrollen, die van de zus en de zwager. Julie Ferrier en François Damiens zorgen voor de juiste grappen en grollen, terwijl Duris en Paradis over het algemeen een meer serieuze rol hebben. Het is overigens wel vooral Duris die de film draagt, en maar weer eens laat zien hoe veelzijdig en beeldbepalend hij als acteur is.

L’Arnacoeur is een pretentieloze, effectieve en aangename film, die het moet hebben van de leuke karakters en het altijd boeiende verhaal. Een hele verademing ten opzichte van de flauwe en vunzige films die het genre van de romantische komedie normaal gesproken overheersen.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “L’Arnacoeur (Profession: Heartbreaker)”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven