Intouchables en Amour kanshebbers voor European Film Award

Welke film volgt Melancholia op? Deze film van Lars von Trier won vorig jaar de European Film Award voor Beste film. Dit jaar dingen de Franse films Amour en Intouchables mee. Ook in andere categorieën gooien beide films hoge ogen. Op 1 december worden de prijzen verdeeld.

Intouchables krijgt behalve voor de categorie Beste film ook een nominatie voor Beste acteur (een dubbele nominatie voor zowel François Cluzet als ook Omar Sy). Daarnaast is de film ook genomineerd voor Beste scenario. Amour, Michael Haneke’s nieuwste film, werd in zes categorieën genomineerd. Behalve voor Beste film ook voor Beste regisseur, Beste acteur (Jean-Louis Trintignant), Beste actrice (Emmanuelle Riva), Beste scenario en Beste fotografie.

In de categorie Beste film gaan Intouchables en Amour de strijd aan met Shame, Barbara, Cesare deve morire en Jagten. De winnaars worden bepaald door in totaal 2.700 stemgerechtigden – leden van de European Film Academy -, waaronder onder andere acteurs, regisseurs, producenten en componisten uit de verschillende Europese landen.


Geef een reactie