Nieuw op dvd: Les neiges du Kilimandjaro

Vanaf nu is de film Les neiges du Kilimandjaro in Nederland op dvd verkrijgbaar. In deze film, die zich afspeelt in Marseille, neemt regisseur Robert Gu├ędiguian een wat ouder echtpaar onder de loep. Hun gemoedelijke leventje wordt ruw verstoord door een overval. De dader blijkt een bekende te zijn.

Samenvatting:
Michel loopt tegen pensioenleeftijd wanneer hij plotseling zijn werk in de haven van Marseille verliest. Hij verwacht niet meer aan werk te geraken in de jaren die voor hem liggen, en maakt zich op om met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen van zijn pensioen te gaan genieten. Ter gelegenheid van zijn dertigjarig huwelijk krijgen hij en zijn vrouw Marie-Claire een reisje naar Afrika aangeboden door familie en vrienden. Maar dat komt op losse schroeven te staan wanneer ze kort daarna op een avond in hun huis worden overvallen, vastgebonden en beroofd. De daders gaan er met hun reisgeld, tickets en creditcards vandoor. Vervolgens blijkt dat een van de daders een bekende van Michel is, die een tijd met hem gewerkt heeft en tegelijk met hem ontslagen werd. Hun idee├źn over goed en slecht, arm en rijk, worden door de overval overhoop gegooid en samen moeten Michel, Marie-Claire en hun familie een manier vinden om verder te gaan met hun leven.

Acteurs: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, G├ęrard Meylan, Marilyne Canto, Gr├ęgoire Leprince-Ringuet, Ana├»s Demoustier
Regisseur: Robert Gu├ędiguian
Distributie: Cin├ęart
Prijs: ÔéČ17,99
Lees hier de review


Geef een reactie