Nieuw in de bios: Asterix & Obelix steken het Kanaal over

Vanaf deze week draait de Franse film Astérix et Obélix : au service de Sa Majesté in de Nederlandse bioscopen. De film is te zien in twee versies, een 3D en de 2D-versie. Het is alweer de vierde film over het dappere tweetal dat moedig standhoudt tegen de Romeinse overheersers. De film is in de Nederlandse filmtheaters helaas enkel in nagesynchroniseerde versie te zien. Wie de originele Franstalige versie wil zien zal nog even geduld moeten hebben tot de DVD-release, waar de film wel in de originele taalversie op zal staan.

In Astérix et Obélix : au service de Sa Majesté (NL: Asterix & Obelix bij de Britten) steken onze helden het Kanaal over. Julius Caesar is geland in Groot-Brittannië. Ondanks een moedige strijd, zijn de Britten kansloos tegen zijn beruchte Romeinse leger. De Koningin van Engeland stuurt haar belangrijkste officier, Flegmatix, naar Gallië om hulp te vragen. Ondertussen hebben Asterix & Obelix hele andere zorgen: zij moeten een echte man maken van Hippix, het lastige neefje van de Baas (Heroix). Als Flegmatix de problemen in zijn Koninkrijk voorlegt aan de Galliërs, geven ze hem een ketel met hun beroemde toverdrank. Samen met Asterix, Obelix en Hippix keert hij terug naar Engeland. In Londonium wordt Hippix op slag verliefd op Ophelia, de mooie verloofde van Anticlimax en valt Obelix als een blok voor haar gouvernante. Helemaal afgeleid van hun missie, raken onze helden de kostbare toverdrank kwijt en wordt Hippix gevangen genomen. Dit leidt tot een bizarre jacht op de toverdrank, die het Britse koninkrijk van de ondergang kan redden.

Astérix et Obélix : au service de Sa Majesté is geregisseerd door Laurent Tirard (Le Petit Nicolas, Molière) en heeft in de hoofdrollen Gérard Depardieu, Edouard Baer, Guillaume Gallienne, Vincent Lacoste, Valérie Lemercier, Fabrice Luchini, Catherine Deneuve en Charlotte Le Bon. Asterix & Obelix bij de Britten is een verfilming van het 8e stripalbum van René Goscinny en Albert Uderzo. Wil je weten waar de film draait? Kijk dan op Belbios.nl.

De Franstalige trailer kun je hieronder bekijken:


Reacties (2)

 1. Saskia
  12 jaar geleden

  Maar wat vreselijk…. in de bioscopen draait alleen een Nederlands nagesynchroniseerde versie!! :-(( Is men dan zo allergisch voor de Franse taal? Ook op televisie is het bijna altijd nagesynchroniseerd. Heel erg vind ik dit.

 2. Angelica
  12 jaar geleden

  Ik vind het ook erg jammer dat in de bios alleen de nagesynchroniseerde versie draait!!!

  Anders was ik zeker gaan kijken,

Geef een reactie