Intouchables-ster Omar Sy populairste Fransman

Acteur Omar Sy is verkozen tot Franse publiekslieveling in een peiling van het nieuwsblad Journal du Dimanche. De krant publiceert tweejaarlijks een overzicht van de 50 populairste Fransen. Sy stoot voormalig tennisser Yannick Noah van de troon, die al vijf jaar de nummer 1 positie in handen had.

Omar Sy kwam begin dit jaar vanuit het niets al op nummer 3 van de lijst populaire Fransen te staan, na zijn rol in de succesfilm Intouchables. Met zijn brede glimlach en aanstekelijke humor wist hij de harten van filmkijkers in binnen- en buitenland te veroveren. Hij was dit jaar eveneens de eerste donkere acteur die de César voor beste acteur kreeg uitgereikt.

Opvallend genoeg staan er in de laatste peiling veel acteurs en komieken in de top-10. Normaal zijn vooral sporters en muzikanten in de hoogste regionen van de toplijst terug te vinden. Dit jaar zijn echter 7 van de 10 populairste Fransen personen die het publiek vermaken met hun acteer- of komische talenten: Omar Sy, Gad Elmaleh, Jamel Debbouze, Jean Dujardin, Laurent Gerra, Florence Foresti en Dany Boon.

Verder op de lijst vinden we onder anderen Marion Cotillard terug (plaats 13), Charles Aznavour (16), Alain Delon (25), Charlotte Gainsbourg (29) en Daniel Auteuil (38). De Franse president François Hollande is in populariteit gedaald. Hij staat nu op de 45e plek, een half jaar geleden bezette hij nog de 15e plek.


Geef een reactie