Nieuw op dvd: De rouille et d’os

Vanaf nu verkrijgbaar op dvd en Blu-ray: De rouille et d’os, de indrukwekkende nieuwe film van regisseur Jacques Audiard. Audiard maakte eerder al Sur mes lèvres, De battre mon coeur s’est arrêté en won met Un prophète in 2009 de Grand Prix in Cannes. Thema’s uit zijn eerdere films – zoals de vader-zoonrelatie – komen opnieuw voorbij in een rauw, realistisch en ietwat romantisch portret dat zich afspeelt onder de warme zon van de Côte d’Azur.

Synopsis
Als Alain van Versch, bijgenaamd Ali (Matthias Schoenaerts), uit nood met zijn zoontje van vijf onderdak zoekt bij zijn zus in Antibes in het zuiden van Frankrijk, ontmoet hij orka dresseur Stéphanie (Marion Cotillard). Hun levens hebben niets gemeen, tot het noodlot toeslaat en er een speciale relatie ontstaat, sensueel en met bijzondere spelregels.

De rouille et d’os is een productie van Why Not Productions en Page 114, het productiehuis van Jacques Audiard. In coproductie met Les films du fleuve, het productiehuis van de broers Dardenne, en Lunanime, de productietak van de Lumière Groep. Met medewerking van het Vlaams Audiovisueel Fonds, en het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles. En met de steun van la Région Wallonne en Tax Shelter van de Belgische Federale overheid.

Bij de dvd en blu-ray zit extra bonusmateriaal met onder meer een making-of en deleted scenes.

Acteurs: Marion Cotillard, Matthias Schoenaerts, Armand Verdure, Céline Sallette
Regisseur: Jacques Audiard
Distributie: Lumière
Prijs: € 16,99 (Blu-ray en DVD)
Lees hier de review


Geef een reactie