Nieuwe dvd’s: Pieds nus en Mon Pire Cauchemar

Deze week verschijnen er een tweetal Franse films op dvd in Nederland. Het gaat om de films Pieds nus op het label Award winning cinema en Mon pire cauchemar. Die laatste is voor het eerst op dvd leverbaar.

Pieds nus
Clara heeft haar leven goed op orde. Ze woont in Parijs en is gelukkig getrouwd met een ambitieuze advocaat. De plotse dood van haar moeder zet haar geordende bestaan op losse schroeven. Lily, haar jongere zusje, woonde altijd in het ouderlijke huis op het platteland, onder de beschermende vleugels van haar moeder. Lily is een meisje dat leeft in het moment, ze is onbevangen en vrijzinnig en laat zich door niemand vertellen wat ze moet doen. Ze gaat volledig in haar eigen gecreëerde wereld op. De stadse Clara begrijpt aanvankelijk weinig van haar zusje, die in haar ogen geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel kent.

Acteurs: Brigitte Catillon, Jacques Spiesser & Anne Benoît
Regisseur: Fabienne Berthaud
Distributie: Homescreen
Prijs: €11,99
Lees hier de review

Mon Pire Cauchemar
Agathe woont met haar zoon en echtgenoot in een mooi appartement tegenover het chique stadspark. Patrick woont met zijn zoon in een vervallen kamer. Zij is directrice van een prestigieuze stichting voor hedendaagse kunst. Hij leeft van klusjes en de bijstand. Ze zijn elkaars tegenpolen en kunnen elkaar eigenlijk niet luchten of zien. Toch moeten ze een manier vinden om op een beschaafde manier met elkaar om te gaan, aangezien hun zonen onafscheidelijk zijn. En dat blijkt uiteindelijk beter te gaan dan ze van tevoren hadden verwacht.

Acteurs: Benoît Poelvoorde, Isabelle Huppert, André Dussollier, Virginie Efira
Regisseur: Anne Fontaine
Distributie: A-Film
Prijs: €14,99
Lees hier de review


Geef een reactie