Nieuwe film André Téchiné met Catherine Deneuve over zaak Agnès Le Roux

Filmmaker André Téchiné staat op het punt te beginnen met de opnames voor zijn nieuwste film, gebaseerd op de geruchtmakende zaak Agnès Le Roux. In de hoofdrollen spelen Catherine Deneuve, Guillaume Canet en Adèle Haenel.

De zaak Agnès Le Roux hield Frankrijk vanaf eind jaren ’70 tot aan de dag van vandaag bezig. In 1977 verdween Agnès Le Roux zonder dat er nadien nog wat van haar vernomen werd. Ze was erfgenaam van een groot hotelcomplex in Nice, het Palais de la Méditerranée. Jarenlang werd de vriend van Agnès, advocaat Jean-Maurice Agnelet, ervan verdacht haar vermoord te hebben. In 2007 werd hij uiteindelijk veroordeeld tot 20 jaar cel. Onlangs doken er echter verklaringen op dat hij niet de dader zou zijn maar dat Agnès het slachtoffer zou zijn van een Marseillaanse maffiabende. Op 31 januari 2013 werd Angelet vrijgelaten nadat zijn zaak door het Europees hof voor de rechten van de mens als oneerlijk werd bestempeld.

In de film van Téchiné speelt Deneuve de moeder van het slachtoffer. Guillaume Canet vertolkt de rol van advocaat en Adèle Haenel (L’Apollonide – souvenirs de la maison close) zal de rol van Agnès op zich nemen. De opnames voor de nog naamloze film zullen in de komende maanden plaatsvinden. Wanneer de film in de bioscopen te zien zal zijn, is nog niet bekend.


Geef een reactie