Grand central, Marius & Fanny op Ciné Premières 2013

Van 6 november tot 13 november vindt in Groningen, Amsterdam en Den Haag het filmfestival Ciné Premières weer plaats. Dit festival brengt ieder jaar een selectie Franse films van het afgelopen jaar onder de aandacht.

Het programma van het festival is opgedeeld rondom verschillende thema’s. Zo is er de sélection officielle, die bestaat uit hoogtepunten uit de Franse filmproductie van het afgelopen jaar met veel avant-premières en films die ten onrechte de Nederlandse bioscopen niet haalden. Ook zijn er de premiers films; een flinke oogst van recente Franse speelfilmdebuten en het thema cinéphile, dat bestaat uit Franse filmklassiekers. Zoals ieder jaar voegt een criticus een bijzondere film aan het programma toe: la sélection de la critique. Dit jaar koos journaliste Belinda van de Graaf (Trouw) voor het provocerende drama Rengaine.

Andere titels die onder meer te zien zijn tijdens Cine Premières 2013 zijn Grand Central, Marius, Fanny (Daniel Auteuils remakes van de beroemde films van Marcel Pagnol), Dead man talking, Ombline en Visages d’enfants.

Meer informatie vind je op de website van Ciné Premières.


Geef een reactie